Що таке кривошия та як її лікувати

Що таке кривошия та як її лікувати

Кривошия – це захворювання, спричинене змінами в м’яких тканинах, шийному відділі хребта і нервах шиї. Кривошия може бути як вродженою, так і набутою. Основний прояв хвороби – нахилене положення голови з поворотом її в протилежний бік. Найпоширенішою причиною набутої кривошиї є деформація шийних хребців, зумовлена остеохондрозом хребта.

Як виникає кривошия?

З віком у тканинах хребта починають відбуватися дегенеративні зміни, які призводять до остеохондрозу. Малорухливий спосіб життя, зайва вага, сидяча робота, а також відсутність регулярного фізичного навантаження у сучасної людини є додатковими негативними чинниками, які погіршують цей процес.

Ураження міжхребцевих дисків може призвести до стискання корінців спинномозкових нервів і кровоносних судин, що погіршує кровопостачання і зумовлює відчуття болю. При шийному остеохондрозі від порушення кровопостачання страждає і головний мозок. Біль, частіше за все, локалізується в ділянці потилиці, лоба і плеча. Можлива іррадіація болю в лопатку і міжлопаткову ділянку. На тлі шийного остеохондрозу може виникнути стан гострої кривошиї.

Симптоми кривошиї найчастіше спостерігаються вранці після сну. Головною ознакою кривошиї є невеликий нахил голови, а також напруженість м’язів і болючі відчуття при розгинанні шиї та обмеження її рухливості, що може тривати від кількох днів до кількох тижнів.

Лікування кривошиї

При виникненні симптомів кривошиї необхідно терміново звернутися за медичною допомогою, оскільки зміни в шийному відділі хребта можуть призвести до серйозних ускладнень, зокрема розвитку сколіотичної постави і порушення мозкового кровообігу.

Симптоми захворювань хребта часто схожі, тому необхідно правильно оцінити стан людини і встановити точний діагноз. А це може зробити лише кваліфікований фахівець.

До комплексного лікування кривошиї включають застосування лікарських засобів, фізіотерапію, а також лікувальну гімнастику, спрямовану на розслаблення і зміцнення м’язів шиї.

Для полегшення болю при кривошиї, як правило, використовують нестероїдні протизапальні засоби для місцевого застосування. Нестероїдним протизапальним препаратом для місцевого застосування є Аертал®Крем. Він не містить місцевих подразнюючих компонентів на кшталт ментолу, камфори, отрути змій чи інших біологічних компонентів та має виражений знеболюючий ефект.

Діюча речовина крему, ацеклофенак, перебуває в мікронізованій формі, що дозволяє йому ефективніше усувати біль. Аертал® Крем потрібно наносити на уражену ділянку легкими масажними рухами тричі на день. Курс лікування може становити 2 тижні.

Поверніть собі легкість рухів разом із Аертал® Кремом!

Пов`язані статті

ДЕ КУПИТИ Аертал

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я

ВАТ «Гедеон Ріхтер», Угорщина, 2024