Періартрит: особливості, симптоми, лікування

Періартрит: особливості, симптоми, лікування

Періартрит – це захворювання, яке супроводжується запальним процесом у навколосуглобових тканинах: капсулі, зв’язках, сухожиллях та м’язах.

Причини розвитку патології

Причинами періартриту можуть бути травми суглобів, переохолодження, надмірні навантаження, що припадають на один і той же суглоб. Це часто буває при заняттях спортом або через особливості професії. Найчастіше вражаються плечовий і ліктьовий суглоби та зап’ястя. Запалення навколосуглобових тканин плечового суглоба називається плечолопатковим періартритом. Він призводить до значного обмеження руху в плечі.

Розвитку періартриту сприяють вікові зміни тканин суглобів, порушення обміну речовин, надлишкова маса тіла та інші фактори.

Постійне травмування навколосуглобових структур та відсутність правильного лікування з часом може призвести до поширення запалення і переходу періартриту в хронічну форму.

Симптоми періартриту

Основний симптом – це больові відчуття, які з’являються в суглобі протягом декількох днів після травми чи фізичного навантаження. Біль спочатку слабкий, але з часом може стати гострим та інтенсивним, особливо при рухах або стисненні, поширюватися за межі суглоба. Наприклад, при плечолопатковому періартриті біль іррадіює в руку та шию, а при колінному – в стегно. Також періартрит часто супроводжується почервонінням і набряком у ділянці суглоба.

Лікування періартриту

При виникненні згаданих симптомів необхідно негайно звернутися до лікаря, адже клінічна картина запальних захворювань суглобів схожа, й лише кваліфікований фахівець може провести диференційну діагностику, встановити правильний діагноз та призначити відповідне лікування.

Лікування періартриту тривале й передбачає обмеження руху, зменшення навантажень на уражений суглоб, застосування фізіопроцедур та місцевих протизапальних препаратів.

Добре зарекомендував себе в лікуванні даної патології Аертал® Крем. Це оригінальний європейський протизапальний препарат, діючою речовиною якого є ацеклофенак. Аертал® Крем – оригінальний європейський протизапальний препарат, який має доведену клінічну ефективність та добре переноситься. Для зменшення симптомів Аертал® Крем необхідно наносити м’якими масажними рухами на болючу ділянку тричі на день. Він не залишає слідів і дозволяє швидко повернутися до активного способу життя.

Пов`язані статті

ДЕ КУПИТИ Аертал

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я

ВАТ «Гедеон Ріхтер», Угорщина, 2024