Аертал® Крем для лікування розтягнення м’язів

Розтягнення м’язів – розповсюджений і досить неприємний стан, з яким зазвичай пов’язані біль та дискомфорт. Він виникає при надмірному розтягуванні м’язових волокон, що може статися під час фізичної активності, неправильного виконання вправ або при різких рухах.

Симптоми розтягнення

  • Різкий гострий біль. Може бути різним за інтенсивністю і залежати від ступеня пошкодження м’язів. Характерною ознакою при розтягненні є відсутність болю, коли пошкодженій ділянці забезпечений повний спокій.
  • Набряк або крововилив іноді теж супроводжують розтягнення.
  • Обмеженість у русі. Трапляється, що внаслідок розтягнення взагалі зникає функціональність травмованої ділянки.
  • При сильному розтягненні може спостерігатися ущільнення, що свідчить про розрив м’яза.

Отримавши травму, не варто поспішати встановлювати собі діагноз самостійно, краще – звернутися до лікаря.

А якщо такої можливості немає, а допомога необхідна?

Якщо симптоми вказують на розтягнення м’язів, потрібно мінімізувати подальші ризики розвитку ускладнень та надати першу допомогу.

Перша допомога при розтягненні м’язів

  • Надати спокій пошкодженій ділянці, щоб не допустити подальшого травмування. Зафіксувати травмовану ділянку.
  • Прикласти холод (компрес, лід, спрей-заморозку), що допоможе зменшити біль і набряк. Рекомендується застосовувати до двох діб.
  • Нанести гель або крем із протизапальною дією. Обираючи крем, потрібно звернути увагу на те, щоб його дія була спрямована на знеболення та зменшення запалення і набряку. Можна скористатися засобом Аертал® Крем.
  • Якщо біль нестерпний – прийняти анальгетик.
  • Звернутись до лікаря, оскільки навіть незначне розтягнення може призвести до тяжких наслідків.

Коли перша допомога надана, необхідно починати лікування. Одужання може зайняти від двох до чотирьох тижнів, залежно від ступеня пошкодження м’язів. Основне завдання після розтягнення – відновити функціональність м’яза.

Найважливіша мета лікування пошкоджених м’язів – зробити їх знову пружними й еластичними. Тут виникає потреба у застосуванні гелів і кремів. Вони наносяться на травмовану ділянку і допомагають відновити пошкоджені м’язи.

Обираючи такий засіб, потрібно звернути увагу на його основну діючу речовину. Дуже ефективним є ацеклофенак, діюча речовина Аертал® Крему. Це нестероїдний, тобто негормональний, протизапальний препарат із доведеною клінічною ефективністю. Він не містить місцевих подразнюючих компонентів на кшталт ментолу, камфори, отрути змій чи інших біологічних компонентів. Аертал® Крем має виражений лікувальний ефект, і при цьому залишається безпечним засобом, який добре поглинається, швидко й ефективно впливає на осередок запалення у пошкодженому м’язі, завдяки чому надає необхідну першу допомогу, що сприяє регенерації травмованої ділянки.

Аертал® Крем потрібно наносити на уражене місце легкими масажними рухами тричі на день. Смужка крему має бути довжиною 5-7 см. Курс лікування може становити 2 тижні.

Аертал® Крем – безпечний контроль над болем.

Пов`язані статті

ДЕ КУПИТИ Аертал

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я

ВАТ «Гедеон Ріхтер», Угорщина, 2024